Digitaliseringssamordnare

Är du en person som kan initiera, samordna, leda och stödja processer inom utveckling och lärande? Har du också erfarenhet av projekt inom digitaliseringens område? Då kan vi erbjuda dig ett riktigt spännande och utmanande uppdrag där du gör skillnad.

Kommunförbundet Västernorrland arbetar tillsammans med länets kommuner och regionala aktörer med att utveckla välfärden. Vi arbetar långsiktigt för att utveckla kunskap och metoder som gör nytta både för våra kommuner och för medborgaren.  

Nu söker  vi en digitaliseringssamordnare som ska komplettera vårt team.

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara en central person för att stödja kommunernas verksamhetsutveckling och ansvarar för att etablera och skapa stödjande strukturer för digital utveckling.

Du kommer i ditt arbete stödja, koordinera och samordna olika forum och arbetsgrupper. Du kommer också att representera länets kommuner i olika sammanhang. I rollen ingår att fånga utvecklingsbehov, driva och utveckla nätverk, vara kontaktperson och föra fram kommunernas behov samt facilitera och administrera Digitaliseringsrådets arbete.

Arbetet omfattar även omvärldsbevakning och att skapa förutsättningar för den fortsatta digitaliseringen inom kommunerna. Du arbetar både strategiskt och operativt, långsiktigt och resultatinriktat utifrån uppdragsgivarnas behov och direktiv.

 Kvalifikationer
För den här tjänsten söker vi dig som har universitetsexamen inom ett lämpligt område. Du ska också ha dokumenterad erfarenhet av förändringsledning utifrån verksamhetsutveckling och nyttorealisering. Du ska vara van att arbeta i samverkan med olika parter och har en dokumenterad erfarenhet av projektledning och projektekonomisk uppföljning.

Erfarenhet av större digitaliseringsprojekt är en förutsättning och det är meriterande om du har arbetat i politiskt styrda organisationer.

 Vi söker en engagerad och energisk förändringsagent med hög personlig mognad, som är trygg i sin egen kompetens och modig nog att utmana det invanda. Du är uppdragsorienterad och har förmågan att vara alla kommuners stöd i utvecklingsarbetet. Som person kan du omsätta din omvärldsbevakning till verksamhetsnytta och har förmåga att planera och organisera arbetet självständigt.

Du kan inspirera andra, skapa hållbara relationer och stödja samarbete. Du uttrycker dig också väl i både tal och skrift inom det svenska språket. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt om tjänsten

Din placering är i Härnösand. Tjänsten kommer att innebära visst resande. B-körkort krävs. Kommunförbundet Västernorrland är en flexibel arbetsplats där möjlighet till distansarbete ges i överenskommelse med närmaste chef.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdag 2021-05-31
Ansökan skickas till info@kfvn.se

Upplysningar om tjänsten lämnas av Charlotte Sandelius tfn 070-365 71 57

Fackliga frågor

SACO genom Stefan Paulsson tfn 070-603 42 57

Ledarna genom Camilla Carpholt tfn 073-038 77 63

Vi sköter rekryteringen själva och undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal från säljare som erbjuder annonserings- och rekryteringstjänster.

Share This