Kommunikationsansvarig

Vi erbjuder ett spännande, utmanande och mycket värdeskapande kommunikationsuppdrag i en dynamisk och lärande miljö tillsammans med kompetenta, engagerade och handlingskraftiga medarbetare. Vi tror att du kan bidra med kraft och kreativitet i att synliggöra nyttan med att utveckla kommunernas välfärd!

Arbetsuppgifter

Som kommunikationsansvarig är du vårt interna stöd i allt löpande kommunikationsarbete – från planering till genomförande och uppföljning. Dina arbetsuppgifter är varierande och utgörs av att producera nyhetsbrev, pressmeddelanden, uppdatera och utveckla webbsidor och innehåll till sociala mediekanaler samt att ta fram presentationer och marknadsföringsmaterial. Du är också kommunikationsstöd i de utvecklingsprojekt vi driver tillsammans med andra regionala aktörer samt redaktionellt stöd i vår verksamhetsplanering.

Du planerar och genomför interna utbildningsinsatser inom kommunikationsområdet och ger dina kollegor rätt verktyg för att kunna vara relevanta och tydliga gentemot sina målgrupper. Du omvärldsbevakar kommunikationsområdet och säkerställer att Kommunförbundet följer gällande lagstiftning, kring exempelvis tillgänglighet i digitala kanaler. I rollen ingår att stödja förbundsdirektören i Kommunförbundets varumärkesutveckling, effektivisera kommunikationsprocesser och delta i styrelsearbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en kandidatexamen inom media- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande och har minst fem års erfarenhet av kommunikationsarbete. Du har goda kunskaper i Adobe Suite. Du har stor erfarenhet av att skriva olika typer av texter och har känsla för form och bildspråk.

Som person är du en positiv problemlösare som har koll på detaljer med hög service och kvalitet på ditt arbete. Du behöver kunna ta stort eget ansvar och ha förmåga att samarbeta och se såväl detaljer som helheten. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper, dina tidigare yrkeserfarenheter och uppnådda resultat.

Meriterande

Det är meriterande om du har kunskaper i CMS-systemet wordpress då vi använder det för våra webbsidor. Vi ser det också som meriterande om du har erfarenhet av webbsändning samt att filma och redigera enklare filmer för sociala medier.

I din ansökan:

  1. Bifoga exempel på texter som du skrivit i ditt arbete.
  2. Bifoga exempel på grafiskt material du har producerat – kan vara infografik, presentationer eller original för tryck.
  3. Bifoga länkar till kortare mobilfilmer du har producerat.

Övrigt om tjänsten

Din placering är i Härnösand tillsvidare med en sex månaders provanställning i början. Kommunförbundet Västernorrland är en flexibel arbetsplats där möjlighet till distansarbete ges i överenskommelse med närmaste chef.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdag 2021-01-10
Ansökan skickas till info@kfvn.se

Upplysningar om tjänsten lämnas av Charlotte Sandelius tfn 070-365 71 57

Fackliga frågor

Vision genom Fredrik Kjellman Ölmerud tfn 072-521 14 30

SACO genom Stefan Paulsson tfn 070-603 42 57

Ledarna genom Camilla Carpholt tfn 073-038 77 63

SSR genom Karin Svanberg tfn 070-255 09 05

Share This