Utbildningssamordnare

Vill du vara med och utveckla utbildningsområdet i Västernorrland? Nu söker vi en engagerad utbildningssamordnare som gillar att vara spindeln i nätet i kommunala utbildningsfrågor och som vill göra skillnad, varje dag.

I Västernorrland samverkar alla kommuner kring utbildning. På Kommunförbundet Västernorrland finns en samordnande roll som håller ihop de olika nätverk som finns inom det kommunala utbildningsområdet. I arbetet som utbildningssamordnare ingår att stötta kommunerna i deras gemensamma utvecklingsarbete och utgöra navet i länets gemensamma arbete med skolutveckling.

Utbildningssamordnaren sammankallar tjänstemän och politiker i olika nätverk inom det kommunala utbildningsområdet. Som samordnare anordnar du också konferenser för personal, samordnar ibland utvecklingsinsatser och håller ihop processer.

Erfarenhet och drivkraft
Vi söker dig som är van vid samordningsarbete och ser gärna att du arbetat i offentlig verksamhet. Tjänsten kräver att du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift, att du är van att skapa resultat, utreda och presentera. Det är meriterande om du arbetat inom utbildningsområdet i offentlig verksamhet.

Som person är du drivande och samtidigt strukturerad i ditt arbetssätt. Att du är kommunikativ, lyhörd och bra på att skapa och utveckla goda relationer är en förutsättning för att lyckas i rollen.

God samverkan är inte bara grunden för Kommunförbundet Västernorrlands verksamhet, utan också i denna roll. Det krävs därför en samarbetsförmåga och vilja att samverka med alla aktörer i nätverken. Det krävs också uthållighet i kombination med helhetsperspektiv där du ska kunna se kopplingar och beroenden mellan olika områden och aktörer.

Vi kommer att lägga störst vikt på dina personliga egenskaper och söker dig som är positiv, samarbetsinriktad och har ett problemlösningsfokus.

Utvecklande och händelserikt
Vi erbjuder en roll som innebär många kontaktytor, möjlighet att påverka och göra skillnad ur ett samhällsperspektiv – och samtidigt själv utvecklas. Du arbetar i nära dialog med bland annat skolchefer, är föredragande till politiska nätverk och förvaltningsledningar, såväl som till Kommunförbundets styrelse.

Du verkar i en region där utmaningarna är många och hos våra kommuner finns en stor vilja till utveckling och nytänkande. Kommunförbundet är en arbetsplats där idéer och kreativitet uppmuntras. Vi är ett positivt och framåt team som sitter i trevliga lokaler centralt i Härnösand.

Möjlighet till distansarbete och förtroendearbetstid ges i överenskommelse med chef.

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Kontakt

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta förbundsdirektör Charlotte Sandelius.

Mobil: 070-365 71 57

E-post: charlotte.sandelius@kfvn.se

Ansökan

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev till e-post: info@kfvn.se senast 2021-09-30.  

Fackliga representanter:

Stefan Paulsson, SACO tfn 070-603 42 57

Camilla Carpholt, Ledarna tfn 073-038 77 63

Vi sköter rekryteringen själva och undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal från säljare som erbjuder annonserings- och rekryteringstjänster.

Share This