Kommunförbundet Västernorrland / Lediga jobb / Familjehemssamordnare (socionom) till GFO – gemensam familjehemsorganisation

Familjehemssamordnare (socionom) till GFO – gemensam familjehemsorganisation

Är du socionom och längtar efter en ny utmaning där du verkligen kan göra skillnad? Hos oss får du chansen att arbeta i ett litet team som varje dag jobbar mot målet att ge barn i samhällets vård en bättre uppväxt. Som familjehemssamordnare jobbar du med rekrytering och utbildning av familjehem i vår gemensamma familjehemsorganisation.

Den gemensamma familjehemsorganisationen bildades 2019 i syfte att höja kvaliteten inom familjehemsvården och förbättra familjehemsplacerade barns förutsättningar för gynnsam utveckling. Organisationen är en del av kommunernas socialtjänst och ingår i Kommunförbundet Västernorrlands verksamhet. Kontoret ligger i Härnösand med närhet till tåg- och bussförbindelser.

Organisationens huvudsakliga uppdrag är att erbjuda kommunerna familje- och jourhem som kan tillgodose barnets behov av stöd. Konkret innebär det arbete med strategisk rekrytering, inklusive marknadsföring och kartläggning av ett familje- respektive jourhems förutsättningar och utbilda dem i – Ett hem att växa i.

Verksamheten består idag av sex medarbetare och en chef. Vi söker Dig med ett genuint intresse för att arbeta med familjehemsvård i samarbete med ägarkommunerna. Du är intresserad av att arbeta i en komplex organisation med utmanande och varierande arbetsuppgifter.

Exempel på arbetsuppgifter

  • Rekryteringsaktiviteter och marknadsföring tillsammans med kommunikatör.
  • Utreda/kartlägga ett familje- respektive jourhems förutsättningar och förbereda dem för uppdraget.
  • Planera för och tillhandahålla grund- och fortbildning till familjehem.
  • På uppdrag av kommunerna, behovsanpassat individuellt stöd till familjehem.
                         

Kvalifikationer
Du är socionom eller har annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. För tjänsten krävs erfarenhet av myndighetsutövning, arbete inom socialtjänstens familjehemsvård och/eller socialtjänstens barnavård, exempelvis erfarenhet av familjehems- och/eller barnavårdsutredningar.

Du har förmåga att utreda, analysera och bedöma underlag samt lätt att uttrycka dig i tal och skrift. Verksamheten tillämpar till stor del den digitala tekniken för möten, intervjuer och utbildningar, varför du behöver vara van dagens teknik och digitala lösningar.

Meriterande
Du har erfarenhet av att ha arbetat med föräldrastöd och/eller familjebehandling inom öppenvård. Du känner dig bekväm i utbildningssituationer samt i kommunikation med grupper. Mot bakgrund av att organisationen ägs av ett antal kommuner är det meriterande om Du har erfarenhet av att lösa uppgifter i samverkan med flera parter.

Personliga egenskaper
Du besitter förmåga att arbeta både självständigt och i team. Du har ett flexibelt förhållningssätt, respektfullt bemötande och förmåga till helhetssyn. Samverkan och förmåga att sätta dig in i parters olika roller och ansvar är en egenskap du har, samt hög servicenivå och tillgänglighet gentemot våra ägarkommuner.

Anställningsfakta
GFO tillämpar 6 månaders provanställning. Stor vikt på personlig lämplighet. Stationeringsort Härnösand, möjlighet till distansarbete. Tjänsten innebär resande i länet samt till viss del arbete obekväm arbetstid. GFO strävar efter en jämn könsfördelning så vi ser gärna ser fler manliga sökanden. Körkort är ett krav. Tillträde enligt överenskommelse.

Rekryteringsprocessen
Löpande urval tillämpas under rekryteringsprocessen. Vi tillämpar registerkontroll före beslut om anställning.

För mer information kontakta
Elisabeth Högberg, Enhetschef, Gemensam familjehemsorganisation (GFO)
tfn: 070-360 08 25, E-post: elisabeth.hogberg@kfvn.se

Facklig representant
Saco – Lena Wälivaara, tfn: 076-139 47 57, lena.walivaara@kfvn.se

Din ansökan
Ansökan med CV samt kopior på handlingar du vill åberopa, skickar du så snart som möjligt, dock senast den 23 februari 2024 till: Inger Lind, Kommunförbundet Västernorrland, Järnvägsgatan 2, 871 45 Härnösand, E-post: info@kfvn.se

Vi sköter rekryteringen själva och undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal från säljare som erbjuder annonserings- och rekryteringstjänster.

Vill du veta mer om Gemensam familjehemsorganisation? Besök vår hemsida: Gemensam familjehemsorganisation – Tillsammans för barnens bästa! (familjehemgfo.se)

Vill du veta mer om Kommunförbundet Västernorrland där Gemensam familjehemsorganisation finns? Läs mer här: Om oss | Kommunförbundet Västernorrland (kfvn.se)

Kontakt

Har du frågor? Kontakta oss för att veta mer.

Elisabeth Högberg

Enhetschef GFO

Mobil: 070-360 08 25