Välj en sida

Charlotte Sandelius

Nu tar vi tag i framtidstron

Personligen känns det som om julen kommer lika plötsligt varje år, dagarna och veckorna rusar iväg och utan att man hunnit med så är det 4:e advent. Men då, just då, är det dags att stanna upp, känna in julstämningen och ingjuta tilltro för framtiden.

Jag tror verkligen att vi behöver hjälpas åt med att skapa framtidstro nu. Vi behöver tro på oss själva och andras förmåga. Vi behöver ännu mer ha modet att testa och prova nya annorlunda idéer. Vi behöver känna kraften av vad vi kan åstadkomma tillsammans, vara generösa med oss själva till andra och vara tillitsfulla och nyfikna.

Jag har sett så många mänskliga brinnande ljus i våra kommuners verksamheter, i nätverken, i politisk form, i fikarummet i alla de olika möten jag deltagit i. Generösa människor som delar med sig av sina kunskaper och erfarenhet, som brinner för att skapa en ljus framtid för oss alla. Det ger mig trygghet att känna julefrid, ger mig framtidstro och vilja att vara med.

Låt oss skapa framtidstro tillsammans och vara brinnande ljus för framtiden.

Med önskan om en God Jul och ett Gott Nytt År

Charlotte Sandelius, förbundsdirektör

Utmaningarnas tid

Kommunutredningen säger att de största utmaningarna för kommunerna framåt är urbaniseringen och demografin. Men idéerna på lösningar för att lyckas säkra välfärden är få. En viktig spelare inom arbetsmarknadspolitiken reformeras och vilka konsekvenser Arbetsförmedlingens förändring får för kommunerna är inte lätt att förutspå. För att inte tala om de ekonomiska utmaningarna och de ökande behoven, kraven på ständig verksamhetsutveckling och god arbetsmiljö. Ja utmaningarna är många, men idéerna på lösning ofta samma eller få.

Som ny förbundsdirektör för Kommunförbundet Västernorrland har jag fått några fantastiskt lärorika, intressanta och utmanande månader. Jag tror verkligen på Kommunförbundets vision ”Tillsammans för välfärd och utveckling”.  Jag tror också att vi tillsammans kan hitta lösningar och idéer för de utmaningar vi står inför. En nyckel för att säkra välfärden framåt tror jag handlar om hur vi hanterar förändringar, hur vi lyckas nyttja varandras kompetens och vår förmåga att samarbeta och samverka. Därför är jag så glad att få axla denna roll, att få vara med och bidra i Kommunförbundets uppdrag ”att utveckla välfärden och ett hållbart samhälle tillsammans med kommunerna i länet”. Det pågår fantastiskt mycket bra utvecklingsarbete ute i alla våra kommuner. Vi behöver bli ännu bättre på att sprida våra goda exempel, skapa stolthet över den utveckling vi gör och skapa energi för idékraften.

Jag vill vara med och ge er ett Kommunförbund som är en självklar förbundsförvant i allt utvecklingsarbete, som ni känner stort förtroende för och som ni får maximalt värde av. Hoppas ni är med mig!

Oktober 2019

Share This