Vi som arbetar här
Ledning
Charlotte Sandelius
Förbundsdirektör
Charlotte är förbundsdirektör och har ansvaret att leda Kommunförbundet Västernorrlands verksamhet med utgångspunkt från styrelsens beslutade uppdrag. Charlotte har lång erfarenhet som chef och expertstöd inom HR och verksamhetsutveckling i statlig och kommunal verksamhet. Bland annat har hon arbetat inom Sundsvalls kommuns socialtjänst och koncernstab, Centrala studiestödsnämnden, Statens tjänstepensionsverk och Arbetsmarknadsinstitutet.
Camilla Carpholt
Chef för Socialtjänstens samverkans- och stödstrukturer och FoU
Camilla är chef för Socialtjänstens samverkans- och stödstrukturer. Inom verksamheten finns de funktioner som arbetar med utveckling av länets socialtjänst. Hon leder även utvecklingen av kunskapsstyrning inom socialtjänsten. Camilla har erfarenhet av ledning och utveckling inom områden som rör socialtjänstens och andra offentliga aktörers närliggande ansvarsområden.
Louise Zetterlund
Enhetschef för GFO, gemensam familjehemsorganisation
Louise arbetar som enhetschef vid kommunernas gemensamma familjehemsorganisation (GFO). Hon är socionom med magisterexamen i socialt arbete och filosofie magisterexamen inom huvudområdet företagsekonomi med inriktning ledarskap. Louise har en bakgrund som socialsekreterare och enhetschef i Timrå kommun.
Stab
Katrin Nordin
Ekonom
Katrin jobbar som ekonom hos oss och stödjer våra medarbetare med rekvisitioner och uppföljning. Hon kommer närmast från en tjänst som redovisningsekonom på Härnösands kommun.
Inger Lind
Administratör, service och support
Du möter ofta Inger när du ringer till oss. Hon har hand om kurser, bokningar och övrigt som hör till administrationen på vårt kansli. Inger har en bakgrund som egenföretagare.
Annelie Ledin
Kommunikationsansvarig
Annelie Ledin jobbar med kommunikationsfrågor övergripande och strategiskt för Kommunförbundet, samt stöttar kommunikationen i våra projekt och inom de olika samverkansområdena. Annelie har en lång bakgrund som videojournalist och kommunikatör och ansvarar också tekniskt för vår tv-studio på Kommunförbundet.
Kultur & fritid och Utbildning & arbetsliv
Åsa Claeson-Nordin
Samordnare: Kultur & Fritid och Arbetsmarknadspolitik
Åsa är samordnare med ansvar för att driva nätverk och mötesplatser inom kultur- arbetsmarknads- och ungdomsfrågor. Åsa är sociolog och har tidigare arbetat på Idrottsförvaltningens FoU-enhet i Stockholm och inom folkbildningen.
Anna Tenevall
Samordnare: Utbildningsområdet
Anna arbetar med samordning och utveckling av lärcentrumsamverkan inom länet och bistår även det skolchefsnätverk som kommunförbundet faciliterar. Genom att samordna, omvärldsbevaka och ordna aktiviteter inom utbildningsområdet, är målet att bidra till en höjd kvalitet och tillgänglighet inom skola och vuxenutbildning. Anna sitter också med i ledningsgruppen för RUN och deltar även i andra nätverk med koppling till skola/utbildning.
Jeanette Jernberg
Samordnare: Utbildningsområdet
Jeanette är samordnare för gymnasie- och vuxenutbildning och bistår länets kommuner med samordningsaktiviteter, omvärldsbevakning och dialog med regionala och nationella aktörer. Utbildningssamverkan i länet syftar bl.a. till att kartlägga och matcha kompetensbehovet i länet och möjliggöra för våra invånare att få ta del av ett brett utbud av utbildningar med hög kvalitet.
Socialtjänstens samverkan och stödstrukturer
Maria Holknekt
Utvecklingssamordnare: Funktionsnedsättning
Maria är Utvecklingssamordnare inom funktionsnedsättningsområdet. Hon har mångårig erfarenhet av arbete inom området från kommunal, landsting och privat verksamhet. I tjänsten ingår bland annat att bistå länets kommuner med samordnande insatser, processtöd utifrån aktuella utvecklingsarbeten, omvärldsbevakning och dialog med nationella aktörer.
Carina Magnusson
Utvecklingssamordnare: Äldreomsorg och Hälso-/sjukvård
Carina är utvecklingssamordnare inom socialtjänsten med inriktning mot äldreomsorg och samverkan med Regionen. Carina har tidigare jobbat inom hälso- och sjukvård och kommun i olika roller där fokus har varit utveckling och kvalitet.
Sanna Frostevall
Utvecklingssamordnare: Barn och unga
Sanna är utvecklingssamordnare inom Barn och Unga. Hon stödjer/samordnar kommunernas nätverk för utveckling av verksamheterna i prioriterade områden. Som länets representant deltar hon i arbetsgrupper/nätverk på nationell nivå och omvärldsbevakar och processtöder lokalt. I arbetet ingår projektledarroll för Yrkesresan BoU. Hon är socionom och har senaste tio åren varit enhetschef för myndighetsutövning inom ekonomiskt bistånd och barn och unga.
Ina Lindsköld
Utbildningssamordnare: Nationell administratör Yrkesresan Funk och regional administratör Yrkesresan Barn och unga
Ina är utbildningssamordnare med uppdrag som nationell administratör för Yrkesresan Funktionshinder samt regional administratör för Yrkesresan Barn- och unga i socialtjänsten. Ina är personalvetare i grunden men har de senaste åren jobbat som nämndsekreterare för individärenden inom Örnsköldsvik kommuns socialtjänst
Fanny Malmqvist
Samverkanskoordinator
Fanny samordnar samverkansprocesser och organiserar samverkansmöten på länsledningsnivå för politiker och tjänstepersoner. Hon har bland annat ansvar för att organisera möten, följa upp pågående utvecklingsprocesser i samverkan och förbereda och sammanställa underlag. Hon har sedan tidigare erfarenhet inom samordning, ledning och administration från statlig och kommunal sektor.
Ida Pettersson
Utvecklingssamordnare: God och nära vård
Ida är utvecklingssamordnare inom God och nära vård. Uppdraget går ut på att stödja och samordna den kommunala omställningen till God och nära vård i samverkan med Region Västernorrland. Hon har erfarenhet av offentlig hälso- och sjukvård inom regionen. Dels som sjuksköterska men även som enhetschef och verksamhetsutvecklare.
Elisabeth Högberg
Utvecklingsledare Yrkesresan
Elisabeth är nationell utvecklingsledare för Yrkesresan Funktionshinder för utförarverksamhet. Yrkesresan är ett strukturerat arbetssätt för introduktion och kompetensutveckling. Läs mer om den nationella satsningen på Yrkesresan på SKR:s webbplats. Hon är socionom och har tidigare arbetat inom stat, kommun och region, bland annat som chef inom funktionshinderområdet och nu senast som chef för gemensamma familjehemsorganisationen.
Peder Berg
Regional processledare för Vård- och omsorgscollege
Peder är Regional processledare för Vård- och omsorgscollege Västernorrland. Han har tidigare en bakgrund inom HR – Kompetensförsörjning, Arbetsrätt, verksamhetsutveckling samt projektledning. Han har mångårig yrkeserfarenhet inom samverkansfrågor som berör socialtjänst och arbetsmarknad och har arbetat aktivt med yrkesattraktionsfrågor inom undersköterskeyrket.
Paula Landqvist
Projektledare suicidprevention och VFU-samordnare socionomstudenter
Paula arbetar med ett projekt om suicidprevention med aktörer från länets kommuner samt Region Västernorrland, där uppdraget handlar om samordning av utbildning och att stödja utvecklingen i länet inom området suicidprevention. Hon är även VFU-samordnare för socionomstudenter. Hon är utbildad socionom, med bakgrund inom socialtjänsten, barn och unga och kommer senast från socialtjänsten i Härnösand.
Lena Wälivaara
Utvecklingssamordnare ekonomiskt bistånd
Lena är socionom med vidareutbildning inom socialt arbete och handledning. Hon har mångårig erfarenhet från socialtjänstens Individ- och familjeomsorg och har även arbetat verksamhetsutvecklingsfrågor i ett flertal kommuner. I hennes roll som utvecklingssamordnare inom området ekonomiskt bistånd stödjer hon länets kommuner i deras utvecklingsarbete och bidrar med processtöd, omvärldsbevakning och dialog med regionala och nationella aktörer.
My Erdfelt
Produktionsledare
My arbetar med att skapa kurserna och kursinnehållet i Yrkesresan Funktionshinder utförarsidan – som är ett strukturerat arbetssätt för introduktion och kompetensutveckling. My har mångårig erfarenhet av utbildnings- och utvecklingsfrågor inom funktionshinderområdet.
Ida Hagberg
Kommunikatör
Ida jobbar med kommunikationsfrågor som rör Socialtjänstens samverkans- och stödstrukturer, där bland annat att producera innehåll till olika kanaler och stötta medarbetarna i kommunikationsfrågor ingår. Hon har tidigare jobbat på Bron Innovation och Jämtkraft.
Jeanette Fredriksson Ching
Utvecklingssamordnare: Skadligt bruk/beroende och psykisk hälsa
Jeanette är utvecklingssamordnare inom skadligt bruk/beroende och psykisk hälsa. Hon bidrar med processtöd till länets kommuner i aktuella utvecklingsprocesser, omvärlds bevakar, för dialog med regionala och nationella aktörer inom området. Jeanette är socionom och har arbetat inom socialtjänsten som socialsekreterare för barn och unga, behandlare inom öppenvården VINR och kommer närmast från uppdrag som enhetschef inom myndighetsutövning IFO.
GFO, Gemensam familjehemsorganisation
Mia Filipsson
Familjehemssamordnare: GFO
Mia är socionom och har arbetat som socialsekreterare inom barn- och familj, familjehemssekreterare samt familjerätt. Inom GFO, kommunernas gemensamma familjehemsorganisation arbetar hon i huvudsak med rekrytering, kartläggning och grundutbildning, samt att organisera familjehemmen i nätverk för kunskaps- och erfarenhetsutbyte. Hon har ansvar för urval/match tillsammans med ansvarig kommun när ett barn har behov av placering i familjehem.
Frida Maistedt
Familjehemssamordnare: GFO
Frida är socionom och har en bakgrund som socialsekreterare inom barn- och familj, skolkurator samt arbete med elever med problematisk skolfrånvaro. Inom kommunernas gemensamma familjehemsorganisation (GFO) arbetar Frida i huvudsak med rekrytering, intresseanmälningar, kartläggning, grund- och fortbildning samt på uppdrag av kommunerna individuella stödinsatser till familjehem. Hon har också ansvar GFO:s kontrakterade jourhem.
Anna-Karin Kulinder
familjehemssamordnare: GFO
Anna-Karin är socionom och har en bakgrund som familjehemssekreterare och barnhandläggare i Timrå kommun. Inom kommunernas gemensamma familjehemsorganisation (GFO) arbetare hon i huvudsak med rekrytering, intresseanmälningar, kartläggning, grundutbildning och att organisera familjehemmen i nätverk för kunskaps- och erfarenhetsutbyte. Hon har ansvar för urval/match tillsammans med ansvarig kommun när ett barn har behov av placering i familjehem.
Christine Granholm
Kommunikatör: GFO
Christine är utbildad grafisk designer och kommunikatör och har tidigare haft uppdrag hos bland andra Bron Innovation, Sveriges Innovationsriksdag och Ledarna Inom Vård och Omsorg. Inom GFO är hon tillsammans med enhetschef ansvarig för det strategiska arbetet med marknadsföring och rekrytering av familjehem. Hon ansvarar bland annat för arbetet med varumärket GFO, kommunikation- och aktivitetsplaner, samt producera innehåll för olika kanaler.
Marlene Byström
Familjehemssamordnare: GFO
Marlene är socionom och har arbetat inom socialtjänst, som behandlare inom öppenvården, socialsekreterare inom barn och familj, samt med olika samordnarfunktioner. Inom GFO arbetare hon i huvudsak med rekrytering, kartläggning och grundutbildning, samt organisera familjehemmen i nätverk för kunskaps- och erfarenhetsutbyte. Hon har ansvar för urval/match tillsammans med ansvarig kommun när ett barn har behov av placering i familjehem.
Digitalisering
Malin Heimer
Digitaliseringssamordnare
Malins uppdrag är att stödja och leda utvecklings- och lärandeprocesser inom digitaliseringens område. Hon har mångårig erfarenhet av att stödja ledare, grupper och organisationer att stärka förmåga till utveckling och förändring i komplexitet. Malin har arbetat som utvecklare inom flera verksamhetsområden i Sundsvalls kommun samt inom Utveckling och Innovation i Region Västernorrland där hon kommer senast ifrån.
Projektledare
Osman Saidabdala
Projektledare
Osman är projektledare inom EU-frågor och samordnar vårt EU-samarbete. Han har en bakgrund som samordnare för barnrätt och ungdomsdemokrati i Kramfors kommun. Han har också jobbat som arbetsförmedlare där han coachat och stöttat medarbetare i arbetet med digitalisering, sociala medier och myndigheters digitala tjänster bland annat.
FoU Västernorrland
Vi har inom Kommunförbundet en särskild avdelning som arbetar med FoU inom Socialtjänstens område; FoU Västernorrland.
Anna Jakobsson Lund
Samordnare för systematisk uppföljning
Anna är samordnare för systematisk uppföljning. Det innebär att hon stöttar verksamheter som vill vässa sitt kvalitetsarbete och få mer systematiserad kunskap om hur det går för de som möter verksamheten. Även förändringsledning och utvärdering tillhör Annas intresseområden. Hon är statsvetare med över tjugo års erfarenhet av utvecklingsarbete i offentlig sektor.
Carolina Klockmo
Forskare, Fil. Dr Hälsovetenskap, Vetenskaplig ledare
Carolina arbetar vid FoU Västernorrland och är verksam inom områdena arbetsliv & försörjning, beroende/missbruk, psykisk hälsa samt LSS- området. Hon är utbildad inom ämnet Rehabiliteringsvetenskap där fokus ligger på hälsa och rehabilitering i arbetslivet. Hon har ett stort intresse för frågor rörande samhällsbaserat stöd och hur man kan skapa förutsättningar för att möjliggöra inträde på arbetsmarknaden.
Viktoria Skoog
Socionom och fil. dr. i socialt arbete
Viktoria är socionom och fil. dr. i socialt arbete. Hennes huvudsakliga forskningsområde är social barnavård med inriktning på forskning och utvecklingsarbete gällande hur vården kan förbättras för barn som är placerade i familjehem eller på institution. Hon arbetar även med hur socialtjänsten kan öka delaktigheten för barn och deras föräldrar.
Sheila Zimic
Fil. Dr. Data och systemvetenskap (informatik). Forskare vid FoU.
Sheila arbetar med systematisk uppföljning och har sitt forskningsfokus inom området Digitalisering och professionsutveckling. Sheila är utbildad inom ämnet sociologi med inriktning mot socialpsykologi och har forskarutbildning inom ämnet informatik. Hennes intresseområden är professionens erfarenheter av digital teknik i arbetet samt hur olika system kan stödja uppföljning, kunskapsanvändning och lärande på arbetsplatsen.