Kommunförbundet Västernorrland / Nyhet / Årets handledare för Vård och omsorgscollege utsedda – Maria Vedin går vidare som länets representant

Årets handledare för Vård och omsorgscollege utsedda – Maria Vedin går vidare som länets representant

Nu är årets handledare för Vård och omsorgscollege Västernorrland utsedda. Sju medarbetare från regionen och länets kommuner utsågs till årets handledare 2021. Utöver att bli årets handledare för sin kommun utsågs Maria Vedin, undersköterska i Örnsköldsviks kommun också till årets handledare för hela Västernorrland.
– Det är jätteroligt, jag hade ingen aning om att jag också fått utmärkelsen för hela länet, så det kom som en chock, säger Maria Vedin, som till vardags jobbar inom hemtjänsten Arnäs.

Årets handledare utses för att lyfta de goda förebilder som finns ute på arbetsplatserna i länets kommuner och inom regionen. De som arbetar för att elever som gör praktik och nya medarbetare som gör introduktion ska få en bra start.

– Det är för att visa hur viktiga dessa personer är, de är ambassadörer för yrket, säger Inger Säterberg, processledare för Vård och omsorgscollege Västernorrland.

För Maria Vedin är det en självklarhet att ställa upp som handledare.

– Jag tycker det är jättekul att vara handledare, särskilt mycket till gymnasieelever som har ett öppet sinne och vill lära sig och är inspirerade, säger hon.

Hon går nu vidare och tävlar om den nationella utmärkelsen, att bli Sveriges handledare.

– Det är en svindlande tanke. Jag tycker det är jätteroligt bara att att min namn står med, att ens vara nominerad till Sveriges handledare, säger Maria Vedin.

Här är de som utsågs till årets handledare 2021:

Britt- Inger Berg, Sundsvalls kommun

Helen Westerholm, Ånge kommun

Ann-Sofie Lundgren, Timrå kommun

Peter Kempe, Härnösands kommun

Kerstin Forsman, Region Västernorrland

Irin Sjödin, Kramfors Kommun

Maria Vedin, Örnsköldsviks kommun och Årets handledare Västernorrland

Här är nomineringstexten som beskriver varför Maria Vedin valdes:

Maria är en glad person som brinner för sitt yrke och hon bemöter alla med respekt och ödmjukhet. Maria är ett föredöme för de elever hon tar under sina vingar och hon är otroligt engagerad i den person hon handleder. Hon ser till att studenten/personen får ta del av varje utbildningsmoment som är inplanerat och hon finns där och stöttar och lyssnar för att se vad eleven klarar av. Med sin pedagogiska förmåga och lugna framtoning anpassar Maria därefter kunskapsstegringen inom yrket för eleven så att den på bästa sätt kan nå sina kunskapsmål. Maria är förutom detta en person som skapar en god stämning omkring sig på arbetsplatsen och hon har ett stort intresse av att fortbilda sig och fördjupa sig i demensfrågor, kunskap som hon på ett ödmjukt sätt sedan delar med sig av till arbetsgruppen”.

 

Kontakt

Har du frågor? Kontakta oss för att veta mer.