Kommunförbundet Västernorrland / Nyhet / Elin och Lina utnämnda till terminens handledare: ”Kul att få ge en positiv bild av det sociala arbetet”

Elin och Lina utnämnda till terminens handledare: ”Kul att få ge en positiv bild av det sociala arbetet”

Vårens socionomstudenter har en positiv bild av sina handledare i kommunernas socialtjänster. Det kan vårens många nomineringar till Terminens handledare vittna om. Elin Svelander och Lina Nordin på socialtjänsten i Sundsvall fick dela på utmärkelsen.
– De är verkligen värda det, jag har haft en lärorik tid, säger Mathilda Vesterlund, studenten som står för nomineringen.

Utmärkelsen Terminens handledare delas ut av Kommunförbundet Västernorrland och är avsedd att uppmärksamma gott handledarskap för studenter som gör praktik inom socialt arbete i kommunerna. Under fredagseftermiddagen, vid ett personalmöte i kommunhuset i Sundsvall fick Elin Svelander och Lina Nordin beskedet att de utsetts till Terminens handledare för vårterminen 2021.
– Det var verkligen oväntat, men kul, vi hade ingen aning om att vi skulle få det här, säger Lina Nordin.

Konkurrensen var hård i länet då många nomineringar kommit in. Men den starkaste nomineringen, där de nominerade uppfyllde alla kriterier innehöll två namn, därför delar hon utnämningen med kollegan Elin Svelander.
– Det här visste vi inte om när vi kom hit, det känns som en stor ära, men vi har också fått tillbaka så mycket av Matilda under den här tiden och vi har lärt oss om oss själva också, säger Elin Svelander.

Varför är det viktigt för er att ta på sig det här uppdraget, att vara handledare?
– Det är ju en bra möjlighet att få ge en positiv bild av det sociala arbetet till en, förhoppningsvis blivande medarbetare. Det är ju också en viktig del i att utbildningen blir bra, säger Lina Nordin.

För Matilda Vesterlund var det självklart både att hon skulle nominera och att det skulle bli Lina och Elin.
– Jag hade inte så höga förväntningar innan praktiken, jag tänkte att det blir väl bra oavsett. Men det har varit otroligt bra och kul att lära känna både mina handledare och gruppen.

Har den här praktiken gjort dig mer intresserad av det sociala arbetet?
– Ja, absolut! säger hon.

Ett gott handledarskap krävs för att utses till Terminens handledare, men det finns också vissa kriterier som måste vara uppfyllda. Personen som får utmärkelsen ska vara en god ambassadör för socialt arbete, ha ett gott bemötande, en förmåga att skapa en kreativ och stimulerande lärmiljö. Personen ska också vara inspirerande. Något som täcks in för både Elin och Lina enligt Mathildas nominering:

Elin & Lina har visat gott bemötande, både inom verksamheten och i samverkan. De är godhjärtade i sin närvaro i det sociala arbetet och har en medmänsklighet utöver det vanliga.

De har visat på planering och samspel inför min praktik, har alltid tänkt på mitt lärande och har funnits där och stöttat vid svårigheter. De är snabba att räcka ut en hjälpande hand, både för kollegor och klienter och de har visat mig hur viktig klientkontakt är. De är inspirerande.

Matilda Vesterlund, socionomstudent

 

 

Kontakt

Har du frågor? Kontakta oss för att veta mer.

Ina Strömberg

Utbildningssamordnare: Nationell administratör Yrkesresan Funk och regional administratör Yrkesresan Barn och unga

Mobil: 072-737 28 28