Kommunförbundet Västernorrland / Nyhet / Familjen Erkstam i Ånge har öppnat sitt hjärta för tre barn i behov: ”De ger så mycket kärlek tillbaka”

Familjen Erkstam i Ånge har öppnat sitt hjärta för tre barn i behov: ”De ger så mycket kärlek tillbaka”

Familjehem ger barn som av olika anledningar inte kan bo kvar hos sina egna föräldrar, en ny familj och en trygghet i livet. Tillfälligt, eller under hela uppväxten. Agneta och Micko Erkstam i Ånge är en av de familjer i länet som gör verklig skillnad.
– Vi har aldrig ångrat att vi tog emot dem alla tre, visst är det jobbigt ibland men de ger så mycket tillbaka, säger Agneta Erkstam.

Gemensam familjehemsorganisation är ett samarbete mellan fem kommuner i Västernorrland, som drivs i Kommunförbundet Västernorrlands regi. Genom att samarbeta har kommunerna inte bara ökat kapaciteten för att rekrytera familjehem, kvaliteten på familjehemsvården har också ökat.

En av de familjer som rekryterats bor i Ånge. De har tagit emot tre barn i olika åldrar.

– Det blir ju ingen skillnad motför att ta hand om sina egna barn, de blir ju som det när de bor här så länge, säger Micko Erkstam.

Familjen har fyra egna biologiska barn, men de är stora nu och tre av fyra har flyttat ut.

– Det är klart att det är jobbigt ibland, men det tillför oss också så mycket. Det har knytit oss samman, vi har kommit varandra närmare också, vi i ursprungsfamiljen, säger Agneta Erkstam.

Titta på inslaget för att höra hela intervjun med Agneta och Micko i Ånge:

https://youtu.be/ldeqrJwgB8I

Vill du veta mer om hur man blir familjehem? Besök Gemensam familjehemsorganisation för att få veta mer!

Kontakt

Har du frågor? Kontakta oss för att veta mer.