Kommunförbundet Västernorrland / Nyhet / Lär dig att prata med barn om psykisk ohälsa – Delta i föreläsningen Livsviktiga snack

Lär dig att prata med barn om psykisk ohälsa – Delta i föreläsningen Livsviktiga snack

En av de viktigaste skyddsfaktorerna mot psykisk ohälsa hos barn är att ha någon vuxen i sitt liv att prata med. Nu kan du som är vuxen och har barn i din närhet, få verktyg för hur du pratar med 9-12 åringar om deras mående. Delta i en mycket viktig och helt gratis föreläsning.

Med start den 15 mars och vid tre tillfällen framåt hålls den digitala föreläsningen Livsviktiga snack – rusta ditt barn för livet! Här får du som förälder eller annan vuxen med en 9–12 åring i din närhet information om skyddsfaktorer mot psykisk ohälsa, psykiska besvär, barns utvecklig, samt verktyg för samtal med barn och praktiska övningar.

Materialet i Livsviktiga snack har tagits fram i samarbete med psykologer, psykiatrer, kuratorer, läkare och forskare för att öka kunskapen hos vuxna eftersom forskning visar att förmågan att uttrycka hur man mår och känner, tillsammans med en god relation till en förälder eller annan närstående vuxen, är en av de viktigaste skyddsfaktorerna som finns i livet.

Föreläsningen är cirka 80 minuter lån,g inklusive efterföljande frågestund.

Ingen förkunskap eller anmälan krävs. Klicka enbart på länken till det föreläsningstillfälle ni väljer att delta vid.

Föreläsningen är ett samarbete mellan Suicide Zero, Region Västernorrland och länets kommuner via Kommunförbundet Västernorrland.

För att delta i någon av föreläsningarna, klicka på länk under rätt datum nedan. Du kan anslut via dator eller läsplatta och det fungerar både via webbläsare och Teams skrivbordsappen. Anslutning via mobiltelefon kräver dockTeams-appen.

 

Datum, tid och plats:

15/3 – kl. 18.30 – 20.00

Viktiga snack – teams 15 mars

25/4– kl. 18.30 – 20.00

Viktiga snack – teams 25 april

24/5– kl. 18.30 – 20.00

Viktiga snack – teams 24 maj

Kontakt

Har du frågor? Kontakta oss för att veta mer.