Elever som går Vård- och omsorgscollege har på flera håll räddat upp sommarscheman runt om i kommunerna. Vi var på Lindgårdens korttidsboende och träffade två av deras sommarjobbare.

– Jag hade tänkt läsa till kock, men nu är jag nöjd med mitt val. Jag fastnade verkligen för vården, säger Patryk Kocman, som gick ut i våras.

Vård- och omsorgscollege är ett nationellt samarbete där utbildningarna kan samarbeta för att öka kvaliteten på utbildningen, något som gör att eleverna som går ut undersköterskeutbildningen är certifierade. Bra för både arbetsgivare, arbetstagare och de invånare som får vård av de färdigutbildade undersköterskorna.

I sommar har många jobbat extra i länet. Nimo Hassan har gått sitt första år till undersköterska och ska snart påbörja år två. Hon har bara blivit än mer övertygad i sommar om att hon valt rätt jobb.


Se intervjun med henne här:

Patryk Kocman har precis gått klart och ska nu hämta ut sina betyg så att han kan få en tjänst som undersköterska. I sommar har han i väntan på betygen jobbat som vårdbiträde. Han känner också att han har gjort rätt val.


Se intervjun med honom här:

Läs mer om samarbetet som i länet sker i Kommunförbundet Västernorrlands regi:
Vård och omsorgscollege Västernorrland

Share This